使用天數:1,712天
Lily@簡單畫畫
博客簡介

我的畫畫發夢勝地 :P

最新文章

失憶



(看全文)


親子育兒   藝文創作(繪畫)  
發表於 2017.12.2

出貓



(看全文)


親子育兒   藝文創作(繪畫)  
發表於 2017.10.30

滾軸溜冰



(看全文)


親子育兒   藝文創作(繪畫)  
發表於 2017.10.15
  • 108581
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 今個月23日是我和老公結婚2周年紀念呢!!! 嘻嘻...小女子有個願望...如果blog友們可以為我們畫幅賀圖就好啦~~  (可以send去: lily_fafa@yahoo.com.hk, 或者post在自己blog, 告訴我去看就可以了! 萬分感激啊~~~~ )我也將會連載幾幅漫畫和大

     

    simpledrawing 18 108,581

  • 多麼奇妙的經歷! 昨日相約yahoo blog時期已經認識的blog友灰若飯聚,由於在blog及facebook page上大家都一直沒有張貼自己的相片,所以一直都不知道對方的容貌。直至最近灰若出了書,多了媒體訪問,才知道她的容貌(但我完全認不出)。然後到昨日飯聚,她問起我以前的職業,才恍然相認,原來她是我多年前的補習學生!!! 感覺真的很奇妙!而且見到自己的學生已經為人師表,又出了書,真的好感動啊!

     

    simpledrawing 108,581

  • 昨晚和一班朋友吃飯,席間朋友J說:  哈哈...那麼今次就試試介紹一下部份會在歷史漫畫出現的動物~~首先出場的是英國!(排名不分先後)然後是法國!接著是俄國!壓軸出埸的是德國!

     

    simpledrawing 8 108,581

曾刊登專欄的文章

小青蛙

依家經常要角色扮演, 同阿囡玩自我介紹呢! 最近去咗葵芳新都會廣場探小青蛙Kerokerokeroppi~ 阿囡見到小青蛙開心到周圍影相呢! 大家有興趣可以上商場網站睇睇: http://metroplaza.com.hk/zh-hk/promote

食雪糕

呢排天氣好熱, 尋日出街經過便利店, 破例買雪糕俾柔柔食~ 佢拎住杯甜筒,好珍而重之咁食咗好耐呢! (係綠茶朱古力味, 勁好食!) 食到成嘴都係, 哈哈! 題外話, 美素佳兒由今日到星期日都會響愉景新城搞嘉年華, 有遊戲, 有試飲, 又有禮物拎, 大家有興趣都可以帶小朋友去玩呢!

入學

哈哈...真係諗起都開心! 仲有唔夠3個月就入學啦! 到時媽咪都會同柔柔一樣咁興奮!