使用天數:484天
Tutor Circle
博客簡介

hktutorcircle's blog description

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 18382
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 學車對個人而言都算係一個里程碑, 因為佢係一樣好重要嘅技能。 有人學車係因為愛車; 有人係為咗生計; 學車究竟跟師傅好, 定係報駕院好? 1.價錢: 師傅>駕院 教車師傅教學成本較低, 唔會好似駕院咁會有咁多營運成本, 例如管理費等。 所以價格上搵師傅教係相對較平。 2.合格率: 駕院>師傅 睇番以往數據, 係駕院學習嘅考生 係路試1 take pass嘅比例比 (原文:學車邊間好2018) 此文章純屬 Tutor Circle Blogger 個人分享,並不代表本網誌立場。

     

    hktutorcircle 18,382

  • 商場隔離是大廈, 大廈隔離仍然係大廈。 以為香港真係石屎森林? 真係行黎行去都係得商場? 事實上,香港人往往發現唔到香港美景。 例如話,香港嚴冬其實都有得睇紅葉! 大棠紅葉2018 1.大棠紅葉點去? 最常見嘅方法係係朗屏B2站出口坐K66, 坐到大棠山道落車, 然後沿路行上去就到架啦! 不過, 出發前最好都係自己做定research啦。 2.樹葉有咩好睇? 山上楓葉極美, 由最自然嘅綠色, 去到橙紅、粉紅、深紅都應有盡有。 有圖有真相。 (原文:大棠紅葉2018) 此文章純屬 Tutor Circle Blogger 個人分享,並不代表本網誌立場。

     

    hktutorcircle 18,382

  • 與神同行 心得 – 善惡同行 與神同行 心得 與神同行 心得 近一個月上映的《與神同行》, 聽友人說口碑還不錯, 好友裡也不斷有人力讃這部電影高水準、製作精良, 一心動便叫上朋友坐到電影院。 冗長的廣告過後, 所有人全神貫注地望向熒幕時, 火災現場的出現讓人為之一震。 開頭簡明扼要地道出男主角的身份及現狀, 是位消防員,因救人殉職。 三位陰間使者奉命前來接這位“貴人”到地府接受審判, 并告知要在四十九天內通過七層地獄的審判方可投胎轉世, 並托夢給自己牽掛的親人。 還沒等男主角明白並接受遊戲規則時, 一行四人便已出發。 隨著故事的推進, 當中出現了不少令人為之愕然的反轉情節。 電影中的七層地獄, 分別以人們生活中常犯錯誤而為名, 包括殺人、怠惰、說謊、不義、暴力、天倫、背叛, 以此對主角金自鴻作出審判

     

    hktutorcircle 18,382